norden
18 juni 2012
Nordiska kvinnliga författare
Nu syns de kvinnliga författarna i Norden! Parnass har kvinnliga nordiska författare som tema för sitt nya nummer. Tillsammans med Föreningen Norden tänker vi höja ett glas för dem alla kl 17 måndagen den 18 juni. Plats: Föreningen Norden, Hantverkargatan 29, Stockholm Tid: kl. 17.00

 De kvinnliga författarna har varit bortglömda i århundraden men väckts till liv igen. Med ett musklick kan vi nu nå dem alla, påpekar Ebba Witt Brattström som varit huvudredaktör för Nordisk kvinnolitteraturhistoria och även varit med om att i vår sjösätta verket på Internet.


Ett exempel är Anne Charlotte Leffler som var en framstående dramatiker under senare hälften av 1800-talet. Tyvärr var hon också samtida med Strindberg och skuffades undan. Men en sentida släkting, Tove Leffler, har nu levandegjort henne igen i sin roman Den kärleken.
Märta Tikkanen berättar i sin tur gripande om sin stora förebild: Fredrika Runeberg.


Andra, som Sofi Oksanen, skriver om allt det svåra som tidigare generationers kvinnor genomlidit men inte orkat berätta om.
Måndagen den 18 juni kl 17 tänker presenterar vi det nya numret av Parnass. Ebba Witt-Brattström kommer och vi hoppas att flera av våra artikelförfattare hörsammar vår kallelse.


Välkommen till Föreningen Norden, Hantverkargatan 29, Stockholm kl 17  den 18 juni 2012!

 

Britta Nygård   Catharina Söderbergh
Förbundssekreterare    Redaktör för Parnass
för Föreningen Norden i Sverige

Ps. Hör gärna av dig till red@dels.nu eller ring 0706-97 94 32 och berätta att du kommer!

Medlemskap

Föreningen Norden
Box 22 087
SE-104 22 Stockholm

Hantverkargatan 29, 1 tr Stockholm

Tel +46 (0)8 506 113 00

foreningen@norden.se

facebooklogo
Följ oss på facebook

Hitta din lokala förening