12 mars 2010

Hälsningar från Kvarkenrådet

Kvarkenrådet är en gammal och stabil medlem i den nordiska familjen. Verksamheten baserar sig de på långa traditionerna och breda nätverk. Trots sin ålder känner sig Kvarkenrådet ung, på grund av, eller kanske tack vare den omorganisering som gjordes för två år sen. Kvarkenrådet är nu en självständig förening med juridisk status.

 

Just nu finns många positiva och inspirerande saker på gång i Kvarkenregionen som öppnar många nya möjligheter för samverkan; Umeå har valts till Europas kulturhuvudstad år 2014, kommande IKEA etablering i Vasa, Nordic Logistic Center – ett av Sveriges största logistikcenter påbörjar sin verksamhet hösten 2010 i anknytning till Botniabanan, Logistikcenterutbyggnaden i Vasa och reguljär flygtrafik erbjuds från och med slutet av mars av AirBaltic mellan Umeå och Vasa. Vi har mycket att se fram emot!

 

Det gränsregionala samarbetet i Kvarkenregionen är dock livligt redan nu, mycket tack vare den finansiering som kanaliseras via EU programmet Botnia-Atlantica. Som bäst pågår 25 gränsregionala projekt i Kvarkenregionen; allt från bioenergi, infrastruktur, universitetssamarbete till sjöräddning. Kvarkenrådets roll är att hjälpa med att starta upp nya projekt, medfinansiera dem och att också själv driva egna projekt.

 

För tillfället har Kvarkenrådet två egna projekt; infrastrukturprojektet Kvarken shortcut system och miljöprojektet Världsarv i samverkan 63 grader nord. Trafikprojektet strävar till att utveckla E12 och Kvarkentrafiken samt att bygga upp logistikcentersamarbetet, medan projektet Världsarv i samverkan 63 grader nord har till syfte att utveckla samverkan mellan Unescos världsarvsområden Höga kusten och Kvarkens skärgård – som också är ett ställe som alla nordister borde besöka!


Christina Knookala, direktör
Mer info om Kvarkenrådet på www.kvarken.org
 Kommentarer:


Skriv en kommentar
 
 

För att undvika spam ber vi dig att fylla i orden nedan innan du publicerar din kommentar.

Hitta din lokala förening